*COOL THEATRE LAB*

Това е едно ново и вълнуващо събитие от поредицата ГОВОРИЛНИЦА- ТВОРИЛНИЦА, в което в 8 поредни срещи ще сътворим заедно една или повече интересни пиеси.

cool-theatre-lab

 

Какво представлява театралната лаборатория?

Събиране на идеи, проучване, структуриране, писане, корекции и завършване на текст, подходящ за пиеса и съответно нейното изиграване пред публика, подготовка на реквизити и декори.

Защо театрална и защо лаборатория?

Театърът е неизменна част от процеса в сугестопедичното обучение. Той е полезен за хората, които искат да проговорят съответния чужд език, защото им дава поле за изява, докато сценичната треска става все по-малка или изчезва в определен момент. Театърът, към който се стремим, няма много общо с този на голямата сцена. Той е пълен с импровизации, но в същото време достатъчно обмислен и структуриран. Фокусът не е толкова върху добрата сценична игра, колкото върху езика – произношението, научаването на нови граматически и лексикални структури и тяхното усъвършенстване.

Лаборатория е, защото всеки един от нас ще участва в създаването на нещо ново- т.е. ще има възможността за творчество и принос, дейно участие във всеки един от етапите, включително работа с текст, работа в екип, представяне с този екип и най-вече работа с езика на активно ниво.

Едно от най-прекрасните неща в този процес е идеята са инициатива, която липсва в повечето стандартни обучения и която сугестопедията се опитва да отприщи в хората. По-лесно е, когато всичко е дадено наготово, но защо не пробваме да оставим нещо в историята, просто за разнообразие?!

Креативно-съзидателният процес, провокиран от *Cool Thatre Lab* не само ще ви очарова, но и ще ви даде един много полезно-приятен начин да общувате с интересни творчески личности, стремящи се към израстване и запълване на времето си със съществени и живи занимания!

 

Кога ще се провежда?

 14ти октомври 2016та (петък), 18.30ч. – първоначална среща/кастинг

Заниманията ще се провеждат всеки петък от 21 октомври до 16 декември (без 11ти ноември) по 2 уч. часа.

18.30ч.. – 20.00ч. – ниво: B1- B2 и над (деца и възрастни)

Цена: 96лв.

* В случай, че все още искате да се запишете, можете да направите това не по късно от 20 октомври с обаждане по телефона:  0884265504.

* Ако няма да можете да вземете участие във всички занимания, можете да заявите датите, които ще са ви възможни и съответно да заплатите само за тях, но ще се изисква да следите и участвате в кореспонденцията на групата, за да сте наясно със случващото се.

Водещ: Галина Спасова

Първа сценична изява:

17 декември 

Коледен концерт и парти на Lite Learning Център по Класическа Сугестопедия

govorilnica-tvorilnica